2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis

„16mm (ir mums dar negana!)“ taria Ačiū ir iki pasimatymo!

Vasarai jau sparčiai einant į pabaigą, šiemet baigiasi ir mūsų projektas „16mm (ir mums dar negana!)“. Paskutinį kartą šią vasarą susitikome su projekto dalyviais ir kartu patraukėme į Vilnių – čia mūsų laukė įdomi ekskursija bei projekto aptarimas.

Nuvykome į kino teatrą „Pasaka“. Patogiai įsitaisę sėdmaišiuose žiūrėjome kino filmą, o po jo mūsų laukė „Pasakos“ direktoriaus paskaita. Jos metu aptarėme mūsų projekto dalyvių sukurtus filmukus, atidžiai atkreipdami dėmesį į pastabas, kurios tikrai padės jauniesiems kino kūrėjams ateityje. Po paskaitos taip pat aptarėme visą projektą – dalyviai dalinosi mintimis, ką kitą kartą galėtume atlikti dar geriau, o kas, jų nuomone, šiemet buvo atlikta puikiai. Visi jaunuoliai vieningai sutiko, kad šis projektas – labai naudingas bei džiaugėsi, kad atrado daugeliui naują ir neabejotinai efektyvią priemonę jaunimo problemoms spręsti.

Po sočių bei labai skanių pietų tęsėme savo ekskursiją – keliavome į Lietuvos Kino Studiją. Čia pamatėme patį didžiausią žalią ekraną visose Baltijos šalyse, sužinojome daug naujo apie kino techniką ir net galėjome pamatyti įrangą, kurios niekas nebenaudoja, nors vos prieš dešimt metų tai buvo pati moderniausia technika kino industrijoje! Jaunuoliams didelį įspūdį paliko ir automobilis, kuris yra specialiai perdirbtas filmavimams. Gavome daug naudingos informacijos bei tikrai pamatėme tai, ko dar nebuvome regėję!


Taigi, nors projektas ir atėjo į pabaigą, dalyviai išliko tokie patys entuziastingi, kaip ir projekto pradžioje. Neabejojame, kad „16mm (ir mums dar negana!)“ dar ilgai išliks jaunuolių atmintyje ir ne vienas jų tęs savo draugystę su kinu! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą