2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Antroji diena - entuziazmu trykštanti antroji komanda

Lyja? Šlapia ir nežinai, kur dėtis? Nė velnio, juk šiandien antroji kino projekto „16mm (Ir mums dar negana!)“ diena, tad dėtis buvo kur, tik noro turėk, o ir lietus ne bėda – juk šlapi akmenys atrodo dailiau, if you know, what I mean. Nors tiesa ir tai, kad ant jų lengva slysti, jie pasalūniškai žvilga ir masina dėti koją. Mes ir dėjom, tada slydom. Tiesiai į filmavimo aikštelę, nes toliau čiuožinėti akmenimis rodėsi per daug įžūlu. Komanda dirba ir vis girdi mūsų plikom rankom nepaimsi! Nemeluosim, filmavimas nėjo kaip sviestu pateptas – teko naujo aktoriaus ieškoti, perfilmuoti jau ištobulintas scenas. Bet, anądien kiek išsibarstę, šiandien jau susivieniję, antrukai įveikė iškilusias problemas ir rezultatu džiaugėsi. Jį pasiekti iš pradžių, rodėsi, bus veik neįmanoma, tačiau sukomės, sukomės, vis dar kasėmės galvas, ir vuola – vaišinkitės mūsų vizualiuoju produktu, ištroškusias kino širdis maitinkit. Mes nutylėsim, kad montuoti teko ilgai. Labai ilgai, tačiau su plačiom šypsenom veiduose, kiek tai buvo įmanoma naktį. Rodėsi, ir rytas tuoj ateis. Ar mes ką tik išsidavėm? Na ir tegu. Juk miega tie, kurie... Arba mokslo šaknys karčios, bet vaisiai saldūs.
Ar norėtume ką nors įrašyti į skundų/padėkų knygą? Žinoma. Svarbiausia – galimybė nuolat gauti sausainių, penėti pavargusius skrandžius. O jei rimtai, tai dėkoti reikia už parodymą, kiek pastangų ir darbo reikia įdėti, idant išeitų bent jau kelių minučių filmukas, o dar ir gražus, a la meniškas (bent vietom). Už pakantumą ydingumui,  neretai, kaip teko išsiaiškinti, suvienijantį žmones, paskatinantį dūmyti galvos smegenis, kūrybingumą lįsti lauk. Už argentinietį, mokantį lietuviškų žodžių ir galimybę su juo pašnekėti. Už nuolat skambėjusią Rosaną ir leidusią vaikinam atsipūsti, paganyti... hm, akis. Skundai? Kažkur pasislėpė, kažkur dingo, niekaip neišeina rasti.

Nenusivylėm, nesusipykom. Ir ko daugiau žmogui reikia? O kas liko, dėl Miko. Rytoj gal tas Mikas išlįs ir skundelius išdėstys, o gal ne. Kas žino.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą