2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Apie darbą ir rezultatus

Antroji grupė apie paskutinę dirbtuvių dieną:)

Tai štai kaip atrodo saulė…
                Trečios projekto dienos rytas pradžiugino šviesa ir (netgi!) šiluma – vasara sugrįžo į „Žvejo sapną“! Wuhu! Neišsimiegoję, surūgę ir pavargę veidai mums buvo ko ne nesuprantami, buvome žvalūs ir daugiau ar mažiau išsimiegoję – montažą turėjome/sugebėjome baigti iki ne tokio jau vėlaus praėjusios dienos vakaro. Taip ir nepasikrikštijome... Matyt, lemta būti nekrikštais „II grupe“, nes per daug skirtingus žmones tiesiog morališkai neįmanoma sutalpinti į kokio nors pavadinimo rėmus.
                Laiką iki pusryčių ir keletą minučių po pusryčių išnaudojome paskutiniams filmuko štrichams, taigi buvome super punktualūs ir, nepaisydami įvairiausių smulkių trukdžių, sukurpėme visai neblogą darinį, pavadinimu „Homo huminis lupus est“. O Dieve, koks ilgas pavadinimas, kiek nežinomų žodžių... Ir iš viso, nesuprantamas filmukas apie nelabai aišku ką... Mūsų šedevras buvo pakrikštytas (priešingai, nei mes patys) žymiu lotynišku posakiu, reiškiančiu „Žmogus žmogui vilkas“ , nes mes siekėme atskleisti prieštaringas žmonių nuomones, jų asmenybių skirtumus ir netoleranciją ir netgi agresiją, kylančią susitikus visiškai priešingoms asmenybėms. Manau, tai yra ganėtinai pastebima socialinė problema – žmogus, bent truputį išsiskiriantis iš minios, yra nurašomas į „išsigimėlius“, „nevykėlius“, „gaidžiukus“, kaip vaizdžiai išsireiškia mūsų filmuko personažas. Čia nėra aiškios ribos tarp gėrio ir blogio – nuomonę bei palaikomą pusę mes paliekame pasirinkti žiūrovui.
                Stovyklą apėmęs paskutiniojo ryto pasyvumas netrukdė grožėtis kitų komandų darbais – filmukai buvo smagūs, o techniniai sprendimai beveik iš „Tado Blindos“. Neišsiplėsiu daugiau. Kaip sakoma, dėl nuomonės nesiginčijama, todėl galbūt verta ją pasilikti sau J

                Gaila išvažiuoti, palikti paskutinę naktį atrastus draugus ir artimas sielas, tačiau, kaip pasakytų Keistuoliai – mes nesakome: „sudie“. Mes sakome: „Iki pasimatymo!“. Mes dar tikrai susitiksime.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą